Blog

Klimasorg: Sætter fire climate grief cirkler op

August 2019: Sætter fire climate grief cirkler i København, hvor aktivister og andre kan dele deres klimabekymringer med hinanden. Den første cirkel finder sted den 19. august. Se programmet her.


Holder tale om klimasorg

August 2019: Min tale om klimasorg under XR-blokaden på Holmens Bro i København.


Holder tale om mediernes ansvar i klimakrisen

August 2019: Min tale under Extinction Rebellions 24 timer lange blokering af Holmens Bro i København.

Morten Steiniche – 24 timers broblokade

MEDIERNES MANGELFULDE DÆKNING ER ET DEMOKRATISK PROBLEMMorten Steiniche, journalist og aktivist, leverede til 24 Timers Broblokade denne tale rettet mod medierne. Han beskriver hvorfor mediernes dækning af miljø- og klimakatastrofen er yderst kritisabel, hvorfor det er nødvendigt at den ændres og hvordan dette kunne gøres. Regeringen skal fortælle den fulde sandhed om miljø- og klimakatastrofen, hvilket også gælder for medierne. Talen er baseret på denne kronik, som Morten er medforfatter på:https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11512050/Klimakrisen-er-en-ubekvem-sandhed-som-medierne-n%C3%B8dig-ser-i-%C3%B8jnene/?fbclid=IwAR3ihd2hjQ8Tt5quR6Yil9lWKAA9l173iLFrr6KCRMcRKG14ChvjuH_rpJQ(ENGLISH)THE INADEQUATE MEDIA COVERAGE IS A DEMOCRATIC PROBLEMMorten Steiniche, journalist and activist, delivered this speech aimed at the media at 24 Timers Broblokade. He describes why the media coverage is highly problematic, why it’s necessary that it is changed and how this could be done. The government must tell the truth about the climate and ecological catastrophe, which also goes for the media.This speech is based on this feature article that Morten co-authored:https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11512050/Klimakrisen-er-en-ubekvem-sandhed-som-medierne-n%C3%B8dig-ser-i-%C3%B8jnene/?fbclid=IwAR3ihd2hjQ8Tt5quR6Yil9lWKAA9l173iLFrr6KCRMcRKG14ChvjuH_rpJQ

Slået op af Extinction Rebellion Denmark i Onsdag den 21. august 2019


Kronik i Jyllands-Posten om mediernes ansvar i klimakrisen

Juli 2019: De fleste medier har stadig ikke forstået omfanget af klima- og biodiversitetskrisen og konsekvenserne af den. Det er stærkt problematisk, for netop medierne spiller en meget vigtig rolle i løsningen af de enorme udfordringer med klimaforandringer og tab af biodiversitet, som vi står med.


2018 i tal

Det publicerede:

*37 artikler til Forbrugerrådet Tænk

*21 artikler, 1 pr-bog og 6 foredrag til Ritzaus Bureau Research

*30 artikler til Ritzaus Bureau Fokus

*1 kronik og 1 artikel til Dagbladet Information

*1 foredrag om spirituel aktivisme til NGO

*1 radiomedvirken på P1

Det ikke-publicerede:

*Et større antal sider på ”Pilgrimmen”, som nu er oppe på 182 sider

*Et antal noveller og essays

*1 interview til dokumentaren


Miniseminarer om pr for iværksættere

December 2018: Oven på to miniseminarer for iværksættervirksomheder i København er der nu opsat fire seminarer rundt om i landet i januar og februar 2019. Her vil jeg fortælle iværksættervirksomheder om, hvordan de kan bruge pr i markedsføringen. Læs mere om seminarerne på Ritzaus hjemmeside.


Forfatter til pr-bog og foredrag om pr

Oktober 2018: Oven på et forår med fire seminarer på Ritzaus Bureau om, hvordan man skriver en pressemeddelelse, forfattede jeg henover sommeren bogen Bliv synlig i medierne – også for Ritzaus Bureau – og i slutningen af oktober afholdt jeg så det første foredrag om, hvordan man får sin historie i medierne for Væksthus Hovedstadsregionen (som lavede en video med mig efter foredraget).


Tema om flyprisportaler i Forbrugerrådet tænk

15. oktober, 2018: Har skrevet temaet, som også er coverhistorie, om flyprisportaler til Forbrugerrådet Tænk.


Fra bagkataloget

15. september, 2018: For et par måneder siden var jeg til koncert med Roger Waters i København. Den fik jeg mig til at tænke på, om jeg skulle lægge nogle af mine bagkatalog-artikler online. Efter grundige overvejelser er her et par stykker: Mit møde med Bob Dylan i 1997 og mit interview med Roger Waters to år efter.


Medvirker i Kulturen på P1

6. juni 2018: Jeg er inviteret i studiet på P1 for at tale om et samråd i Folketinget omkring firmaer, der overtræder loven ved salg af billetter til events og koncerter. Jeg bliver inviteret i studiet, fordi jeg har skrevet to artikler om emnet til Forbrugerrådet Tænk. Hør indslaget her.


Foredrag om spirituel aktivisme i Crossing Borders

10. maj 2018: Jeg afholder et foredrag om spirituel aktivisme i NGO’en Crossing Borders. Det lidt specielle ved foredraget er, at jeg i høj grad inddrager min personlige historie og den transformation, jeg har været igennem som baggrund.


Tema om palmeolie i Forbrugerrådet Tænk

15. april, 2018: Jeg har skrevet temaet (og coverhistorien) til aprilnummeret af Forbrugerrådet Tænk. Artiklerne handler om, at palmeolie stadig belaster miljøet, og at bæredygtige initiativer ikke er vidtrækkende nok.